Printarea 3D și mașini de printare a metalului

Dezvoltarea tehnologică din ultima perioadă a venit cu adevărate avantaje pentru specialistul de tehnică dentară, mai ales în ceea ce privește printarea metalului, o procedură incredibil de migăloasă în trecut, ce necesita multiple ore(poate chiar zile) pentru a putea fi finalizată. Acum există mașini de printare 3D a metalului, care optimizează incredibil de mult timpii și oferă rezultate vizibil mai bune decât metodele clasice. 

 

Transformarea accelerată a industriei dentare și digitalizarea ei a dus la optimizarea timpilor și a costurilor în cabinetele de tehnică dentară, acestea fiind marile avantaje de care se bucură orice specialist în tehnică dentară. 


La fel de adevărat, tehnologizarea a venit și cu o depășire a limitelor, alături de  nevoia de a învăța noi abilități, cum ar fi cele de utilizare a aparatelor ultra-performante ce există acum în laboratoarele dentare. Dar efortul depus este mic în comparație cu deceniile anterioare, în care metodele clasice necesitau de 10 ori mai mult timp investit în finalizarea unei lucrări. 

 

Cum te ajută printarea 3D?

Printarea 3D are o acuratețe fantastică, rezultatele fiind impecabile de fiecare dată. Orice lucrare obținută în print 3D respectă 100% informațiile volumetrice obținute în urma unei scanări, implicit fizionomia pacientului. Cu ajutorul unei imprimante 3D, specialistul poate obține diferite tipuri de coroane dentare, ghiduri chirurgicale, alignere și diferite lucrări ce țin de ortodonție. 


Mai mult decât atât, și experiența pacientului este alta, și asta deoarece timpii sunt reduși, iar lucrările obținute sunt adaptate perfect nevoilor lui, eroarea umană- generatoare de complicații, fiind eliminată. 

 

Printare 3D pentru metal

Chiar dacă unele lucrări protetice/dentare implică utilizarea metalului, există soluții și pentru acest aspect.  Acestea sunt printerele 3D pentru metal, dotate cu tehnologie inovatoare, care elimină orice urmă de eroare umană. Procesul de topire a metalului este mult mai scurt, la fel de scurt ca și timpul în care este realizată lucrarea. 
Laser Melting DENTAS LMP100-2 este una dintre cele mai eficiente printere 3D pentru metal și cu un raport exceptional calitate-preț.

 

Special proiectată pentru domeniul dentar, Laser Melting Dentas-LMP100-2 îți oferă o autonomie extinsă și rezultate spectaculoase. Orice lucrare protetică are o calitate excepțională,  marele avantaj fiind că mașina de printat este foarte ușor de utilizat. 


Laser Melting Dentas-LMP100-2 poate folosi pulberi de aur, aluminiu și cupru.